Sablés au chocolat… biscuiti cu cacao

Am o rețetă foarte simplă de biscuiți cu cacao pe care tot amân să o public pentru că în toată agitația de Crăciun nu m-am învretnicit să le fac o sesiune de poze doar lor. Aș putea pur și simplu să nu mai public rețeta, dar parcă mi-ar părea rău. Mi-ar părea rău pentru că au fost niște biscuiți tare buni și tare frumoși, făcuți cu prima mea ștampilă pentru biscuiți. Mi-am dorit tare mult o ștampilă pentru biscuiți, dar n-a fost chip să găsesc una care să-mi placă. Până la urmă Moș Nicolae a găsit unele cu Parisul și a zis că trebuie neapărat să le am.

IMGP8564

Eu am făcut o cantitate dublă de biscuiți, dar am să vă dau ingredientele pentru 20 de biscuiți rotunzi simpli. Dacă la final îi lipiți doi câte doi între ei cu cremă sau altceva or să fie 10. Sunt necesare: 200 gr făină, 100 gr unt, 40 gr cacao neagră, 100 gr zahăr, 1 ou, 1 linguriță de scorțișoară, 1 praf de sare.IMGP8175Am cernut într-un castron făina și cacao, am adăugat zahărul și scorțișoara si am amestecat bine. Am adăugat untul moale la temperatura camerei și am amestecat cu o spatulă de silicon. La final am încorporat și oul și am format o bilă de aluat pe care am învelit-o în folie alimentară și am pus-o în frigider pentru o oră.

Când a trecut timpul, am scos aluatul din frigider și l-am așezat pe masa înfăinată. Am pregătit și sucitorul.

IMGP8193Am pregătit și ștampilele pentru biscuiți.

IMGP8187Am întins aluatul și am aplicat ștampila din loc în loc, nu foarte aproape una de alta pentru că urma să decupez biscuiții cu o formă rotundă și ar fi putut să se deformeze la tăiere.

IMGP8202După ce i-am decupat i-am așezat pe o foaie de copt în tavă și i-am copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 12-15 minute în funcție de cât de groși au fost.

IMGP8223Dacă nu aveți ștampile pentru biscuiți îi puteți face simpli. Puteți să-i tăiați rotunzi si să-i lipiți doi câte doi, cum am făcut eu.

IMGP8565Puteți să-i decupați și sub altfel de forme. Eu am făcut și steluțe, după cum o să puteți vedea în rețeta următoare.IMGP8573-001Pentru că mi-a rămas royal icing de la brăduții de turtă dulce, m-am hotărât să lipesc și biscuiții cu el.

IMGP8567 Intenția mea inițială a fost să lipesc biscuiții cu orange curd. Puteți să-i lipiți cu ce vreți voi și vi se pare că merge.

IMGP8603Pentru că nu am lipit chiar toți biscuiții, pe ceilalți chiar i-am mâncat cu orange curd și au fost și ei foarte buni.

IMGP8617

În afara faptului că au fost niște biscuiți foarte arătoși, au fost și delicioși. Nu foarte dulci, cu cacao neagră multă și doar o vagă urmă de scorțișoară sunt perfecți la cafea, ceai sau lapte dimineața sau pentru o gustare peste zi. Se fac prea simplu ca să nu-i încercați!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]



5 thoughts on “Sablés au chocolat… biscuiti cu cacao”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.