Omletă de iarnă…

De mult timp n-am mai venit cu o rețetă pentru mic dejun de week-end. Am numit omleta asta ”de iarnă” pentru că am folosit și niște kaiser afumat pe lână multe legume. Este o omletă foarte consistentă și potrivită într-o dimineață de week-end de iarnă, mai ales dacă după vreți să plecați la o plimbare pe afară, așa cum am făcut noi duminica trecută.

Ca de obicei am strâns toate cele necesare. 5 ouă, un sfert de ardei gras roșu, un sfert de zucchini, 3 ciuperci medii, 100 gr kaiser afumat (lardon fumé), jumătate de legătură de pătrunjel, piper, ardei iuți.

Ardeiul l-am tăiat fâșii, zucchini-ul l-am tăiat felii și apoi in 4, pălăriile ciupercilor le-am tăiat felii, piciorușele ciupercilor le-am tăiat separat. Kaiser-ul era gata tăiat. Am tocat și pătrunjelul.

Am încins tigaia și am pus în ea kaiser-ul.

După ce s-a rumenit, l-am scos pe o farfurie și am pus legumele în grăsimea lăsată de kaiser.

Am bătut ouăle împreună cu pătrunjelul tocat, piper și ardei iuți râșniți.

Când legumele au fost gata, am readus în tigaie kaiser-ul.

Am turnat apoi, peste toate, ouăle bătute.

Am pus capacul și am lăsat acolo până s-au coagulat ouăle și omleta a fost gata. Fără nici un fel de probleme am mutat omleta din tigaie pe o farfurie. (Farfuria nu era dreaptă, din cauza asta omleta pare lăsată la mijloc.) V-am mai spus că am o obsesie cu omletele întregi!

Am tăiat-o apoi în patru. Am prăjit și niște pâine. Cip s-a ocupat să stoarcă gref și portocale să avem și suc. Eu am făcut cafeaua.

A fost tare bun mic dejunul nostru. Colorat, vesel, plin de vitamine. Nu mai zic de gustos. A fost perfect pentru ziua rece de afară.

Sper că v-a plăcut ideea mea și vă mai aștept pe la mine, nu doar în week-end.

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]



8 thoughts on “Omletă de iarnă…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.