Tartă bălțată cu ciocolată…

Dacă e vineri merge niște ciocolată, zic! De fapt ciocolata cred că merge oricând. Tartă bălțată cu ciocolată să fie atunci!

De data aceasta nu am poze din timpul preparării tartei, dar am să vă indic rețetele de unde le-am preluat și o să vedeți acolo cum se face.

Este o tartă cu ganache de ciocolată, foarte simplu de făcut, părerea mea.

Mai întâi am făcut blatul. Am pus în vasul robotului 180 gr făină, 150 gr unt rece tăiat cubulețe, 1 ou, 50 gr zahăr, un praf de sare. După ce s-au amestecat și s-au format firimituri am adăugat și 2 linguri de lapte rece.  Încă un pic amestecat și s-a format o bilă de aluat pe care am învelit-o în folie alimentară și am bagat-o în congelator pentru o oră. Aluatul l-am făcut ca aici.

După ce s-a întărit aluatul l-am întins pe blatul înfăinat și cu ajutorul sucitorului l-am mutat în forma de silicon. L-am înțepat cu furculița și l-am băgat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Am lăsat blatul la răcit și m-am apucat de cremă care a fost un ganache au chocolat pentru care am folosit 200 gr ciocolată neagră (70% cacao), 200 ml smântână pentru frișcă, 60 gr unt.

Am topit ciocolata mărunțită pe baie de aburi și apoi am turnat peste ea smântâna încălzită. După ce s-a mai răcorit am adăugat bucățile de unt și am amestecat până s-au topit de tot. Am turant ganache-ul peste blatul răcit.

Am vrut să îi fac și niște pete albe pe deasupra dar nu mi-au ieșit cum trebuie pentru că ganache-ul începuse să se întărească deja. Așa îmi trebuie dacă vreau să fac 1000 de lucruri în același timp într-o bucătărie atât de mică.

Deci, pentru pete am folosit 100 gr ciocolată albă pe care am topit-o pe baie de aburi. Am lăsat-o un pic să se răcească și am făcut pete pe ganache cu ajutorul unei lingurițe. Cu o scobitoare am amestecat ușor în pete. Operațiunea asta ar fi trebuit s-o fac mult mai repede după ce am așezat ganache-ul de ciocolată peste blat și totul ar fi fost perfect. Pentru că n-a ieșit așa cu vroiam ca o vacă bălțată eu am zis că a ieșit ca o vacă nebună 😀

Am ținut-o la frigider câteva ore și apoi i-am făcut felul!!! A fost foarte bună și s-a mâncat toată, toată.

Week-end fain vă doresc!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]



1 thought on “Tartă bălțată cu ciocolată…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.