Tăiței de orez cu pui și legume…

Nu mai știu când am mâncat prima dată tăiței de orez, dar știu că mi-au plăcut foarte mult. Și pe lângă faptul că sunt foarte buni în tot felul de combinații se și fac foarte rapid. Ieri am făcut unii cu pui și niște legume de prin frigider, adică ceapă, ardei, zucchini, vânătă.

Ăsta e genul de mâncare pentru care e bine să ai totul pregătit de la început pentru că odată ce începi totul se întâmplă foarte repede. Eu am început prin a tăia legumele. Jumătate de ardei verde (mergea mai bine roșu), jumătate de zucchini, câteva felii de vânătă le-am tăiat bastonașe. O jumătate de ceapă am tăiat-o julien. Am avut și vreo 200 gr piept de pui. Tăițeii de orez au fost 100 gr și am mai avut sos de soia și niște ardei iuți micuți și uscați.

Am încins bine tigaia și am pus un strop de ulei. Nu folosiți ulei de măsline, ci alt ulei mai potrivit pentru temperaturi înalte. În uleiul încins am pus carnea tăiată bucățele mici și subțiri să se facă repede.

Când s-a albit pe toate părțile am pus și un bol de legume. Eu am împărțit legumele în mod egal în două boluri. Sunt prea multe să se gătească toate odată. Totul se gătește la foc mare în permanență și foarte rapid. Aglomerația din tigaie nu e bună. După ce s-au gătit bucățile de pui și jumătate din legume am scos tot din tigaie și am făcut și bolul al doilea de legume. La final am adus totul la loc în tigaie.

Mai devreme am pus și o oală cu apă la fiert. Când am schimbat legumele din tigaie am pus și tăițeii de orez în apa fiartă luată de pe foc. Au stat acolo 4 minute după care i-am scos și i-am trecut printr-un jet de apă rece. Tăițeii pe care i-am cumpărat erau legați cu 2 sfori ceea  ce a făcut să-i pot scurge foarte ușor când i-am scos din apa fiartă. După ce i-am clătit cu apă rece un moment am scos sforile și i-am aruncat în tigaia cu legume și pui.

Am pus sos de soia și am râșnit ardeii iuți. Am amestecat bine și peste 2 minute era deja gata. Am pus în boluri și am mâncat.

Au fost foarte, foarte buni, sățioși și gustoși! S-aveți poftă!

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]

 



2 thoughts on “Tăiței de orez cu pui și legume…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.