Scones cu mere și scorțișoară…

Pentru că avem câteva zile de vacanță departe de casă am zis că ar fi bune niște gustări pentru micul dejun. Scones cu mere și scorțișoară la o ceașcă de ceai englezesc sau poate la una de cafea (pentru cei ca mine, mari amatori de cafea) merg perfect. Rețeta e simplă, se face imediat și rezultatul este o gustare foarte bună.

Scones cu mere si scortisoara (1)

Vă ziceam ieri că m-am înscris la Provocarea secretă de pe blogul Ama în bucătărie, că mie mi-a revenit plăcerea să aleg o rețetă de pe blogul Delicioasei și că n-am reușit să aleg numai o rețetă. Ei bine, azi avem cea de a doua rețetă: Scones cu mere.

Pentru început mi-am pregătit toate ingredientele.  200 gr făină albă, 80 gr făină integrală de secară, 75 gr zahăr (n-am mai avut din păcate zahăr brun), 1 linguriță ceva mai mare de scorțișoără, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 75 gr unt rece tăiat cubulețe, 140 ml iaurt Cremoso, 150 gr măr tăiat cuburi. Mărul după ce l-am curățat de coajă și i-am scos și cotorul l-am tăiat in cuburi mici pe care le-am stropit cu zeama de lamaie pentru ca să nu oxideze.

Am pus în vasul robotului cele 2 tipuri de făină, zahărul, scorțișoara și bicarbonatul apoi am adăugat untul cubulețe și am mixat până sau format firimituri, cam ca la aluatul de tartă.

Apoi am adăugat iaurtul și am mai amestecat un pic. Bila de aluat am scos-o pe masă și am înfăinat-o.

Am aplatizat cu cu mâna aluatul și am adăugat jumătate din cuburile de măr, le-am amestecat și am pus și restul de cuburi. Pentru că aluatul era la un moment dat mult prea lipicios am mai adăugat un strop de făină pentru a putea forma bilele.

Delicioasa zicea că a făcut 9 biscuiți. 9 am făcut și eu doar că ai mei par ceva mai mari decât ai ei. Eu i-am cântărit și au avut în jur de 80 gr fiecare.

I-am așezat frumos pe o foaie de copt într-o tavă. La cuptor i-am ținut 30 de minute la 220 de grade. Eu nu i-am mai uns cu iaurt pe deasupra și nici nu i-am pudrat cu zahăr brun.

Dimineață înainte să plecam i-am mâncat cu niște mascarpone și dulceață de trandafiri.

Sunt niște biscuiți englezești ce sunt făcuți să-i mănânci lângă o ceașcă de ceai, dar noi i-am încercat cu cafea. Au fost foarte buni.

Cam atât pentru azi, sper să vă aduc o poveste și mâine. Zi bună!



3 thoughts on “Scones cu mere și scorțișoară…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.