Paste bolognese…

Cum ziceam și în rețeta de Penne cu ciuperci, adrei și brie…, am jucat un pic în deplasare. În prima săptămână am încercat pastele cu legume si brie, în a doua am zis să facem paste cu sos roșu că suntem tare amatori de ele.

Paste bolognese (1)

Mai întâi și mai întâi am pus apa la fiert pentru paste. Paste pe care le-am fiert după indicațiile de pe cutie.

Paste bolognese (2)

Apoi am curățat și tăiat niște mulți căței de usturoi și o ceapă.

Paste bolognese (3)

Am topit 20 gr de unt (știu cantitatea pentru că am folosit 2 cubulețe de unt de la micul dejun)

Paste bolognese (4)

și apoi am adaugat ceapa, amestecata cu usturoiul și ceva oregano.

Paste bolognese (5)

Când ceapa a început să sticlească și toate și-au lasat aromele, am adăugat carnea tocată desfăcută în bucățele. Carnea tocata a fost un amestec de carne de vită și porc. Am adăugat oregano din nou.

Paste bolognese (6)

După câteva minute am adăugat și sosul de roșii cu busuioc. Așa era el gata făcut, așa l-am cumpărat. Sosul n-a fost foarte gros, așa că nu l-am diluat cu apa ci doar cu niște vin roșu.

Paste bolognese (7)

Pastele fierte le-am clătit cu apă rece și le-am scurs cum am putut mai bine.

Paste bolognese (8)

Le-am adăugat în tigaie. Nu pe toate că nu intrau.

Paste bolognese (9)

Ar fi fost frumos să avem și niște parmezan… n-a fost…

Paste bolognese (10)

Am așezat masa și ne-am jucat un pic făcând poze…

Paste bolognese (11)
Paste bolognese (12)

La final am și mâncat și cât de bun a fost….

Paste bolognese (13)



2 thoughts on “Paste bolognese…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.