Chec ciocolatos pentru prieteni…

Gandurile mele bune se indreapta spre toti sarbatoritii zilei si spre unul dintre ei in special.

Chec ciocolatos (1)

Si pentru ca e sarbatoare zic sa sarbatorim cu ceva dulce si bun. Am facut zilele trecute ceva tot bun si dulce (asta e alta poveste) si am ramas cu niste albusuri. Deobicei stiu ca se fac checuri cu albusuri, dar n-am gasit pe net ceva anume care sa-mi placa foarte tare, asa ca am combinat o reteta pe care o stiam cu ce mi-a mai trecut prin cap si cu ce mai aveam prin casa.

Am luat niste ciocolata neagra si unt si le-am topit pe baie de aburi. Am ras o portocala si coaja am impartit-o in doua. Jumatate am pus-o in ciocolata cu unt, jumatate in albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare. Am stors portocala si zeama am pus-o si pe ea in amestecul de ciocolata cu unt dupa ce s-a mai racit. Trebuia sa pun zaharul cand am luat ciocolata de pe baia de aburi, dar am uitat, asa ca l-am pus mai tarziu, cand am pus si zeama de portocala. Am amestecat faina cu niste praf de copt si am incorporat-o in crema de ciocolata, apoi am adaugat si albusurile.

Am pus parte din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Am taiat un mar in cubulete si am maruntit niste ciocolata cu lapte. Le-am asezat in tava cum am avut chef apoi am pus restul compozitiei si iar mere si ciocolata. Pe deasupra am pus ciocolata si mai maruntita.

Chec ciocolatos (2)

Am bagat tava in cuptorul incins la 180 de grade si am tinut cam o ora. Nu se intareste perfect din cauza cuburilor de ciocolata.

Chec ciocolatos (3)

Nu prea am avut rabdare sa-l las sa se raceasca si sa-l feliez.

Chec ciocolatos (4)

Eu n-am mancat din el pentru ca nu se poate, dar de mirosit miroase super bine in casa. Asa ca l-am impachetat (e cam sfaramicios si moale de la atata ciocolatosenie) si il livrez chiar in seara asta. Am sa revin cu un later edit cand am sa primesc si feed-bcak de la prietenii care-l vor manca.

Chec ciocolatos (5)
Later Edit-ul e practic de prisos. Plecand de la ideea ca prieteni mei imi sunt prieteni si nu m-au mintit, se pare ca a fost tare bun si la gust checul ciocolatos. 😀 E adevarat ca se mai poate lucra un pic la reteta, ceea ce probail o sa si fac in curand, spre bucuria prietenilor care n-au apucat sa guste din primul chec.



7 thoughts on “Chec ciocolatos pentru prieteni…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.