Pesto de leurdă…

Recunosc că eu până anul trecut nu știam ce e aia leurdă. Anul trecut s-au umplut blogurile culinare de leurdă și așa am aflat și eu cum arată și că ar fi de fapt usturoi sălbatic. Deși sunt mare fan usturoi, nu am încercat-o. Anul ăsta s-au schimbat lucrurile și am început să mănânc leurdă de cele mai multe ori în salată, dar am făcut și-un pesto. Repede vă povestesc cum l-am făcut.

Pesto de leurda (1)

Mai întâi de toate am spălat și uscat frunzele de leurdă. Am folosit și o mână de pătrunjel.

Pesto de leurda (2)

Arahidele, căci eu am folosit arahide, nu muguri de pin, le-am prăjit rapid în tigaie, apoi le-am curățat de coji.

Pesto de leurda (3)

Lista exactă de ingrediente sună cam așa: 200 gr frunze de leurdă (4 legături), o mână de pătrunjel, 70 gr arahide prăjite, 4 căței de usturoi (unii au fost mai mici, alții mai mari), o linguriță de sare, 70 gr parmezan ras, 150 ml ulei de măsline și 50 ml zeamă de lămâie.

Pesto de leurda (4)

Pentru că nu intrau toate de la început în vasul robotului, am pus parte din fiecare și am mixat bine. Pe măsură ce a început să se facă pastă am adăugat și restul. Nu am pus toată cantitatea de ulei de măsline în pesto, ci în jur de 120 ml. Restul l-am păstrat să-l pun în borcane deasupra.

Pesto de leurda (5)

Nu știu care este cantitatea exactă de pesto rezultat, dar probabil e în jur de jumătate de kilogram.

Pesto de leurda (6)

Pesto de leurda (7)

Se poate folosi la paste, la tarte și la cine știe ce alte mâncăruri. Merge de minune și cu o bucată de carne. Merge chiar și simplu pe o bucată de pâine prăjită.

Pesto de leurda (8)

>Pentru că nu am mai făcut de ceva vreme paste în casă, eu am preferat să folosesc sosul pesto la niște tagliatelle, dar despre asta am să vă povestesc mâine.

Pesto de leurda (9)

Pesto de leurda (10)

Magda, gazda de luna aceasta a provocării Dulce Românie și posesoarea blogului Cat’s Kitchen, ne-a provocat să gătim cu leurdă și eu particip la paradă cu această rețetă. Pentru că o știu și o mare amatoare de pisici, l-am rugat pe motanul-parcă-bibelou’-Magellan să pozeze pentru rețeta aceasta.

Pesto de leurda (11)

În speranța că v-am stârnit pofta sau curiozitatea să încercați leurda, vă urez o zi bună până mâine când revin cu o rețetă de paste cu pesto.

[Facebook_Comments_Widget title=”” appId=”” href=”” numPosts=”5″ width=”600″ color=”light” code=”html5″ ]



5 thoughts on “Pesto de leurdă…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.