Muffins cu roșii uscate, brânză de capră și busuioc…

V-am zis zilele trecute că îmi place mai mult să fac deserturi. Ce nu v-am zis atunci este că mie îmi place mai mult să mănânc lucruri sărate. Ieri v-am zis că am pregătit niște gustări să luam în vacanță cu noi. Cele de ieri erau dulci, cele de azi sunt sărate. Am păstrat muffinsii cu roșii uscate, brânză de capră și busuioc pentru azi pentru că nouă ne-au plăcut nemaipomenit de mult și pentru că i-am făcut cu gândul la ce mi-ar plăcea mie să mănânc, azi fiind ziua mea 😀 So, La Mulți Ani, Ile!

Muffins cu rosii uscate, branza de capra si busuioc (1)

Roșii uscate la soare și conservate în ulei de măsline cu brânză de capră și busuioc mi s-a părut mie o combinație tare bună de pus în primii mei munfinsii sărați.

Ingredientele au fost următoarele: 3 ouă, 120 ml ulei de măsline (60 ml ulei în care au fost conservate roșiile + 60 ml ulei de măsline), 125 g iaurt, 300 gr făină, 1 plic praf de copt, 170 gr brânză de capră sfărâmicioasă și nu prea sărată, 100 gr roșii uscate tăiate mic, busuioc proaspăt.

Pentru început am bătut ouăle cu telul și am adăugat uleiul de măsline și uleiul de la roșii, apoi și iaurtul. Nu am amestecat prea mult, nu e nevoie.

Praful de copt l-am amestecat cu făina, apoi am cernut făina peste ingredientele lichide și am incorporat-o cu ajutorul spatulei de silicon. (V-am zis, oare, cât de utilă mi se pare spatula de silicon la amestecat lucruri?)

Nu mi-a mai rămas decât să adaug brânza, roșiile și busuiocul și să le incorporez și pe ele în aluat.


În formele de copt am pus hârtii speciale de copt și mai apoi aluatul. Mi-au ieșit 12 muffins și încă unul pitic.

Le-am copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35 de minute, până s-au rumenit.

Înainte să plecam am reușit să le fac și o ședință foto urmată de o degustare.

Alături le-am pus niște sana. Au mers foarte bine împreună.

Nu ne-am mai fi oprit din mâncat!

Cip a fost foarte încântat că brânza nu s-a toăpit în aluat. Eu am fost foarte încântata că el a fost încântat. El e mai dornic de dulciuri 😀

Nu știu cum să îi laud mai tare, cum să vă povestesc cât de buni au fost. A fost grozavi, au fost perfecți!!

La final vă ofer o floare de muffins și vă doresc toate cele bune!



6 thoughts on “Muffins cu roșii uscate, brânză de capră și busuioc…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.