Lemon cupcakes…

V-am spus că-mi place lămâia? și că sunt înnebunită după deserturile cu lămâie pentru că sunt acrișoare și niciodată prea dulci? Ei bine, da, îmi place lămâia și deserturile cu lămâie! Acestea fiind zise m-am gândit eu chiar de mai mult timp să încerc niște lemon cupcakes. Ce-a ieșit se vede mai jos…

Lemon Cupcakes (1)

Luna mai este luna mea, este luna în care mă serbez de 3 ori și tocmai de aceea am vrut să particip cu 3 rețete la tea-partyul lui Emily. Celelalte două rețete le găsiți aici și aici. Aceasta este ultima. Toate rețetele sunt cumva după ce îmi place mie, cu mai puțin zahăr, mai acrișoare de la lămâie sau vișine, sau ușor crocante de la nucă.

Am început cu baza prăjiturelelor. Am folosit 90 gr unt moale, 1/2 baton de vanilie, 1 plic zahăr vanilat bourbon, 140 ml lapte condensat, 40 ml zeamă de lămâie, 140 gr făină, 1 plic praf de copt, un praf de sare.

Intâi am mixat untul cu semințele de vanilie, apoi am adăugat și zahărul vanilat.

Au urmat la rând laptele condensat, apoi oul,

zeama de lămâie.

După ce m-am convins că toate sunt bine amestecate cu ajutorul mixerului, am luat cu spatula de silicon totul de pe vasul castronului, apoi am adăugat făina cernută, amestecat cu praful de copt si sarea.

Am încins cuptorul la 180 de grade și am pregătit formele și hârtiile pentru copt. Am împărțit compoziția în fiecare și mi-au ieșit 9 mari și una pitică. Le-am copt 20 de minute.

Pentru cremă am folosit 125 gr cremă de brânză, 125 ml lapte condensat și 40 ml zeamă de lămâie.

Am mixat mai întâi crema de brânză, apoi am adăugat laptele condensat și zeama de lămăie. Am omogemnizat bine și am pus crema la frigider. Pentru că eu a trebuit să plec și prjiturelele nu se răciseră, ornatul a rămas pentru a doua zi.

Mai întâi fără cremă.

Ceaiul de măceșe cu lămâie le-a stat foarte bine alături.

V-am zis că nu-s foarte dulci, dar sunt aromate. Mie mi-au plăcut tare mult!

Week-end fain vă doresc și răcoritor!



Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.