Pulpe de pui, sos de usturoi cu busuioc și salată…

Mâncarea asta am făcut-o într-o zi când eram obosită tare și n-am mai fost în stare să fac și poze în rest, așa cum îmi place mie. Deci doar am să vă spun povestea ei.

Pulpe de pui sos de usturoi cu busuioc si salata (1)

Am cumpărat niște pulpe dezosate de pui pentru că-s tare gustoase. E adevărat că erau dezosate ca naiba și nu știu dacă am să mai cumpăr vreodată. Am reușit totuși să le curăț de toate oasele sparte, așa că n-am avut surprize în timp ce le-am mâncat.

După ce le-am curățat bine de rămășițele de oase, le-am și tăiat în două apoi le-am pus într-o castron cu sos de soia, ulei de măsline, busioc, oregano și un pic de cimbru, toate uscate, niște piper proaspăt măcinat, un pic de chilli și muștar franțuzesc. Le-am mozolit bine de tot și am pus castronul acoperit cu folie alimentară la frigider pentru o oră. Când a trecut ora am încins tigaia, am pus în ea tot ce era în castron (fără folie 😛 ) și am pus capacul. Dupa 12-15 minute am luat capacul, am mai lăsat câteva minute și gata puiul. Mergea bine și niște vin alb în povestea asta, dar atunci n-am avut.

Pulpe de pui sos de usturoi cu busuioc si salata (2)

În timpul în care a fost carnea la frigider ne-am ocupat de sosul de usturoi cu busuioc. Am curățat mulți căței de usturoi pe care i-am pisat în mojar cu un praf de sare. După am adăugat și un strop de ulei de măsline și frunze de busuioc din boschetul de pe pervaz și am mai pisat un pic. Am pus totul într-o strachina, am adăugat smântână și am amestecat bine. Gata și sosul care a stat la frigider până a fost gata masa.

Pulpe de pui sos de usturoi cu busuioc si salata (3)

Salata am făcut-o cu salată verde, ceapă verde, ridichii, mărar și pătrunjel, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Pulpe de pui sos de usturoi cu busuioc si salata (4)
Când toate au fost gata am mâncat ca și cum ziua de mâine n-ar mai fi existat. A fost așa de bun, cum nici nu vă închipuiți.

Pulpe de pui sos de usturoi cu busuioc si salata (5)

Seară bună vă doresc!



5 thoughts on “Pulpe de pui, sos de usturoi cu busuioc și salată…”

    • Merci 😀 cât despre boschet, se mai întâmplă… îl înlocuiești cu altul. Trebuie udat destul de des, are nevoie de soare și e bine să-i rupi florile, să nu-l lași să înflorească…

        • :)) dacă n-are apă destulă se veștejește repede, dar dacă apuci să-l uzi la timp își revine… are nevoie de multă apă, trebuie udat în fiecare zi 😀

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.