Orez cu legume și carne de curcan….

Nu prea m-am îndeletnicit cu scrisul zilele astea că prea e soare afară, dar azi uite că mă învrednicesc 😀

E un orez cu legume și carne de curcan foarte, foarte bun. Eu nu m-aș fi oprit din mâncat, atâta e de bun, dar sigur că m-am oprit că nici nu l-am făcut pentru mine 😀 Dacă nu-i puneți carne o să fie un orez cu legume nemaipomenit de bun în post.

Orez cu legume si carne de curcan (1)

Ia să vedem de ce avem nevoie pentru el. Un morcov, niște dovlecel, ardei grași colorați, două ciuperci, o jumătate de ceapă mare, sos de roșii provencale, busuioc uscat, ardei iuți. Dacă vreți cu carne atunci vă trebuie și niște carne de curcan, sos de soia și niște căței de usturoi. Eu am folosit pulpă de curcan pe care Cip s-a ocupat s-o dezoseze și eu am tăiat-o în cubulețe. Sigur că ne trebuie și orez și pătrunjel pentru decor. Ah, și să nu uit, am pus și-un strop de vin alb 😉

Orez cu legume si carne de curcan (2)

Am spălat și curățat legumele.

Orez cu legume si carne de curcan (3)

Am pus în tigaie un strop de ulei de măsline și bucățile de carne și am pus capacul .După ce carnea a început să lase din apă și să se facă am adăugat și cățeii de usturoi mărunțiți și sos de soia.

Orez cu legume si carne de curcan (4)
Am mai lasat pe foc un pic după care am scos-o și am aruncat în tigaie ceapa și morcovul.

Orez cu legume si carne de curcan (5)

Am tăiat ardeii fâșii și ciupercile felii, dovlecelul l-am tăiat in felii mai groase și feliile în sferturi.

Orez cu legume si carne de curcan (6)

După ce s-au înmuiat un pic morcovii, am adăugat și celelalte legume pregătite.

Orez cu legume si carne de curcan (7)

Legumele eu nu le-am făcut prea tare, adică n-am vrut să se facă terci și să nu se mai distinga unele de altele. Am vrut să se simtă bine fiecare în parte. Apoi am adăugat bucățile de carne să se combine și ele cu legumele.

Orez cu legume si carne de curcan (8)

Am adăugat și sosul de roșii si am spălat borcanul cu un pic de vin alb sauvignon. Am adăugat și busuioc uscat și ardeii iuți micuți proaspăt măcinați. Am lăsat să scadă sosul și să se lege toate între ele.

Orez cu legume si carne de curcan (9)

Am pus o oala cu apa la fiert și când a început să fiarbă am pus o  ceașcă de orez. Deobicei folosesc orez la punguță pe care îl pui cu tot cu punga în apa care fierbe și îl las acolo cât zice pe cutie minus 2,3 minute dacă îl adaug în mâncare și îl mai țin câteva minute pe foc. Acum l-am fiert fix 12 minute cât ziceau pe cutie, după care cu ajutorul capacului de la oală l-am scurs de apă, asta pentru că nu am avut nici sită. M-am descurcat destul de bine și orezul nu a ramas plin de apă. Fiert exact cat trebuie, separat bob cu bob.

Am făcut un pat de orez pe farfurie și în mijloc am pus sosul de legume cu carne. Am decorat cu patrunjel proaspăt tăiat.

Orez cu legume si carne de curcan (10)

A fost așa de bun că lu’ Cip nici nu i-a venit să creadă. Nemaipomenit de bun!

Orez cu legume si carne de curcan (11)

Sper să-l încercați și să vă placă! S-aveți poftă!



2 thoughts on “Orez cu legume și carne de curcan….”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.