Țelină cu pește…

Rețeta asta e o rețetă adaptată după un aperitiv care nu cred că a lipsit vreodată de pe masa de Crăciun sau Revelion a părinților mei. Aperitivul ăsta se făcea cu maioneză dacă se făcea de sărbători și cu smântână și muștar dacă se făcea în rest. Acum câțiva ani, mutându-mă de acasă și tot întrebându-mă ce aș putea să mai mănânc și eu, m-am gândit că aș putea încerca rețeta asta înlocuid chiar și smântâna cu iaurt și să scot muștarul de tot din ecuație.

Telina cu peste (1)

Nici n-am scris bine introducerea și îmi dau seama că deja am scris toată rețeta. 😀 Deci, am folosit o țelină măricică, 2 conserve de șprot afumat, zeama de la o lămâie și 200 ml de iaurt 0,1% grăsime.

Am ras țelina pe răzătoarea mică și am mai stropit-o din când în când cu zeamă de lămâie să nu oxideze. Restul de zeamă de lămâie am turnat-o peste pește și mai apoi cu o furculiță l-am mărunțit.

Le-am amestecat pe toate și gata!

Mie îmi place teribil să mănânc țelina cu pește pe pâine prăjită.

Cum am mai zis se poate face și cu mainoeză, sau cu smântână și muștar, sau cu iaurt, sau doar cu muștar. Posibilitățile sunt multiple. Se poate face și cu peste neafumat sau chiar și fără pește. E bună ca aperitiv de sărbători, e bună ca mic dejun, sau cină. E bună oricum! Eu am perioade când mănânc foarte des 🙂

Să încercați și voi!

P.S.: Eu am făcut o dată chiar și clătite umplute cu țelină și pește. Foarte bune!



2 thoughts on “Țelină cu pește…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.