Mazare cu morcovi si ciuperci…

Cand eram mai mica mama facea o altfel de mancare de mazare. Era o mancare cu sos si cu bucatele de carne. Cu timpul insa am renuntat la mancarurile cu sos si ceva mai tarziu mama a ajuns sa faca mazarea asa, adica cu morcovi si ciuperci si fara sos.

Mazare cu ciuperci (1)

E o reteta foarte simpla si destul de rapida si mi-am dat zilele trecute seama ca este si de post.

De data asta am folosit ceapa verde pentru ca inca mai exista, dar atunci cand nu am folosesc ceapa uscata. Am taiat deci ceapa verde si apoi morcovi rondele.

Mazare cu ciuperci (2)

Am scos mazarea de la congelator si am lasat-o intr-un castron pana i-a venit randul.

Mazare cu ciuperci (3)

Am pus o tigaie teflonata pe foc la incins. Am adaugat ulei de masline si mai apoi ceapa verde si morcovii. I-am tot plimbat prin tigaie o vreme, dupa care am adaugat ciuperci taiate in jumatati sau sferturi. Eu recomand cu toata caldura ciupercile proaspete in locul celor de la conserva. Din cauza conservantilor din ciuperci mazarea se va fierbe mult mai greu. Si daca nu avem proaspete, mai bine folosim congelate. Sunt o solutie mult mai buna decat cele la conserva.

Mazare cu ciuperci (4)

Cand ciupercile s-au mai facut am adaugat mazarea congelata. Legumele congelate niciodata nu se decongeleaza inainte de folosire. Am pus capacul si am lasat vreo 10-12 minute maxim. Nu am adaugat nici un strop de apa sau altceva. Daca totusi vi se pare ca mazarea nu e facuta si ca ar avea nevoie de ceva lichid, aveti grija sa fie cald, in nici un caz rece, indiferent ca folositi supa de legume sau apa. Adaugarea unui lichid rece peste o mancare in timpul preparari nu face altceva decat sa opreasca procesul de fierbere si deci sa va ingreuneze munca.

Cand mancarea a fost gata, si va spun a fost gata repede, am tocat o legatura de marar si am adaugata-o in tigaie apoi am stins focul si am mai lasat-o acoperita 5 minute.

Mazare cu ciuperci (5)

Este o mancare santoasa si consistenta si nu va sfatuiesc sa-i adaugati carne pentru ca are deja proteine din ciuperci.

Mazare cu ciuperci (6)

Eu mai demult o mancam cu branza rasa sau cateodata cu iaurt slab, puteti incerca si cu smantana, insa e foarte buna si asa simpla.



5 thoughts on “Mazare cu morcovi si ciuperci…”

Lasă-mi un comentariu...


Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: