Ochiuri romanesti la micul dejun…

Buna dimineata!!

Ochiuri romanesti la micul dejun (1)

Pentru ca imi plac ouale-ochiuri si pentru ca prajeala nu mai e de mult la moda, ieri dimineata am facut ochiuri romanesti sau ochiuri fierte in apa. N-am mancat de multe ori in viata asa ochiuri, dar imi plac teribil. Cand imi aduc aminte mai fac.

Pentru ca m-am intors la un mod de viata cat mai sanatos, ochiurile le-am facut cat se paote de simplu. Am pus apa la fiert intr-o tigaie.

Ochiuri romanesti la micul dejun (2)

Cand apa a fiert am aruncat 2 oua in tigaie. N-am pus nimic altceva. Nici sare, nici otet, nimic.

Ochiuri romanesti la micul dejun (3)

Mie imi plac ochiurile mai tari, nu foarte zemoase, dar nici tari beton, asa ca le-am lasat cat mi s-a parut ca s-au facut dupa placul meu. Nu cred ca dureaza mai mult de 2-3 minute. Intre timp am pus 2 felii de paine la prajit. Painea mea a fost de secara cu seminte in ea. Am taiat vreo 5-6 frunze de salata verde, 3 ridichii, 2 fire de ceapa verde, si cate jumatate de legatura de patrunjel si marar. Am adaugat niste zeama de lamaie si ulei de masline si un pumn de seminte de in.

Cand ochiurile au fost gata le-am pus pe feliile de paine prajita si am picurat pe ele niste ulei de masline. Ar fi mers si niste piper proaspat macinat sau niste fulgi de chilii, dar nu am voie picanterii, deci au fost simple.

Am mai avut si un pahar de suc de gref cu morcov si cu mar, homemade, desigur.

Ochiuri romanesti la micul dejun (4)

Simplu si gustos si frumos si sanatos. Asa mai zic si eu viata!! aaa, si tine si de foame ;)

Ochiuri romanesti la micul dejun (5)

4 comments

Lasă-mi un comentariu și-ți răspund negreșit...