Pulpe de pui cu legume la cuptor…

Am avut chef zilele trecute sa fac o mancare nu numai buna, dar si vesela. O mancare vesela fiind o mancare colorata și am făcut pulpe de pui cu legume la cuptor 🙂

Pulpe de pui cu legume la cuptor (1)

Am ales sa fie pulpe de pui pentru ca mie imi plac foarte tare. Am laut legume de tot felul. Nu foarte multe. Vreo 10 cartofi potrivit ca marime, chair spre mici. Dupa ce i-am curatat si aruncat ce era de aruncat din ei, au ramas exact cati trebuiau, adica numai bine sa-i pun pe fundul tavi. Am curata si niste morcovi foarte buni ca erau subtiri si lungi si i-am taiat bucati si pe lung si pe lat cum m-am priceput mai bine. In tava printre ei am pus si cativa catei de usturoi necuratati.

Pulpe de pui cu legume la cuptor (2)

Am clatit un pic cu apa pulpele de pui si le-am pus peste cartofi si morcovi, in tava. Peste pulpe am dat cu ceva ierburi uscate ca n-am prins din cele proaspete la supermarket. Au fost ceva busuioc, oregano, cimbru, boia iute, piper colorat proaspat macinat si doua frunze de dafin.

Pulpe de pui cu legume la cuptor (3)

Peste pulpe a venit randul ardeiilor colorati sa ii asez in tava. Au fost un ardei rosu mare, cativa galbeni-verzui decolrat si un gogosar verde inchis.

Pulpe de pui cu legume la cuptor (4)

Pe deasupra lor de-abia au mai incaput si vreo 20 de ciupercute taiate in doua.

Pulpe de pui cu legume la cuptor (5)

La finalul finalului am turnat vreo 2 cani de vin alb demisec pe laterale tavii, ca sa nu se duca comndimentele de pe pui si am trecut rapid cu sticla de ulei de masline peste toata tava. Am pus o folie de aluminiu peste si am bagat in cuptorul incins la 180 de grade.

Pulpe de pui cu legume la cuptor (6)

Au stat asa acoperite vreo 30 de minute. Dupa am descoperit tava si am tras pulpele deasupra peste toate legumele. Am mai lasat la cuptor si am scos din cand in cand sa rasucesc pulpele, sa se faca bine. Cand mi s-a parut totul ok am dat focul la mare inca vreo 10 minute sa se rumeneasca si pielea de pe pulpe si gata.

Pulpe de pui cu legume la cuptor (7)

Legumele n-au fost prea facute ci exact cat trebuie. Puiul foarte moale si bun. A fost o masa grozava. Am baut si nsite vin, ce sa-ti mai doresti mai mult?! 😀

Pulpe de pui cu legume la cuptor (8)



3 thoughts on “Pulpe de pui cu legume la cuptor…”

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.